Jako, że sezon na szparagi jeszcze trwa, postanowiłam zrobić obiad z wykorzystaniem tego warzywa. W internecie, na stronach z przepisami i fp o gotowaniu pojawia się teraz mnóstwo inspiracji ze szparagami w roli głównej.
Mi najbardziej przypadł do gustu ten przepis:
Niestety nie dostałam nigdzie w okolicy zielonych szparagów, za to białych było zatrzęsienie. W domu nie miałam mięty ani cytryny, a orzeszki pinii zastąpiłam prażonym słonecznikiem (uwielbiam i dodaję go do praktycznie każdego dania).
Moje szparagi z kaszą prezentują się tak:
Więcej o zaletach kaszy jaglanej można przeczytać tutajhttp://kaszajaglana.eu/
Idąc za ciosem w weekend mam zamiar zrobić zupę - krem białych szparagów. Polecam każdemu zabawę w kuchni i odkrywanie nowych smaków. W ten sposób możemy urozmaicić naszą codzienność i wprowadzić do diety zdrowe produkty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi, że pozostawiasz komentarz. Zostaw też kontakt do siebie :-)